Melbukaviar bruker kun torskerogn fra sertifisert bærekraftig fiske

Melbukaviar tilbyr nå torskerogn fra råvarer fanget ved hjelp av spesielt forsiktige fiskemetoder som ivaretar både havmiljøet og fiskebetander. Arctic Blue AS er godkjent og sertifisert til å selge produkter som bærer den såkalte MSC etiketten.

MSC er en forkortelse av Marine Stewardship Council, som er en uavhengig, international sertifiseringsordning som arbeider for å beskytte det naturlige havmiljøet samt fiskebestander. MSC tillater fiskeprodusenter som ønsker å drive en bærekraftig virksomhet til å bruke organisasjonens karakteristiske blå logo på sine foredlede produkter.

Logo MSC.MSC etiketten – den blå logoen – er derfor din garanti for at fisken vi benytter har blitt fanget under bærekraftige forhold. Dette gir smaksopplevelsen en ekstra dimensjon av ren samvittighet.

Logoen gir forbrukerne muligheten til å gjøre bærekraftige valg når de handler. MSC ble satt opp i fellskap av Unilever og WWF i 1997. I 1999, ble MSC en uavhegig organisasjon.

MSC er basert på 3 kjerneprinsipper

1. Fisket må utføres på en slik måte at overfiske ikke forekommer. For de arter som er truet så må fisket utføres på en slik måte at en sikrer regenerering.

2. Fisket må forvaltes på en slik måte at det opprettholder økosystemet, dens funksjon, struktur og mangfold.

3. Fisket må ha et effektivt styringssystem på plass for å møte kravene til alle lokale, nasjonale og internasjonale lover. Fiske må også oppfylle standardene for å sikre langtids utnyttelse av fiskebestanden.

Melbukaviar er det første brandet som er 100 % lokalt eid, og som tilbyr kaviar med MSC sertifisering til det norske markedet.

Kontakt oss

Vi er ikke online akkurat nå. Men send oss en e-post så svarer vi så snart vi kan.

0

Skriv det du søker etter, og trykk Enter