Slik produseres Melbukaviar

I det arktiske, klare, og rene havdypet utenfor Lofoten og Vesterålen gyter den verdenskjente torskebestanden vi betegner som skrei.
Gjennom generasjoner har dette betydningsfulle fiskeriet gitt vår region en betydelig verdiskapning.
På sin gytevandring fra Barentshavet ender skreien opp i våre farvann som en helt unik råvare for videreforedling.Unik råvare av ypperste kvalitet er første stikkord for en vellykket kaviar.

Kvalitet

Gjennom mange års samarbeid og utvikling, har vi sammen med lokale produsenter i Lofoten og Vesterålen utviklet en standard som representerer den håndtering og kvalitet vi har satt oss som mål å bestrebe.
I tillegg praktiseres det svært streng sortering, slik at kun den beste kvalitet benyttes i vår kaviar.
Tønnene gjennomgår en tidkrevende prosess hvor de jevnlig vendes, og klargjøres for en lengre modningsprosess.
Vi kan forsikre om at Melbukaviar kun blir produsert av modnet rogn som har hatt en modningstid på minimum 12 mnd. dette fører til at sluttproduktet blir mer smakfult og stabilt.
Vi understreker at det ikke benyttes noen kunstige fargetilsetninger i Melbukaviar.

Sporing

En hver leveranse av torsk fra lokale fiskere blir registrert, slik at vi har full sporbarhet på råstoffet som benyttes. Gjennom dette systemet kan en lage interne sporingsystem som oppgir en rekke opplysninger. Dette er først og fremst et nyttig verktøy, f.eks. i de tilfeller en har en varierende kvalitet. Da vil vi ved hjelp av sporingsystemet kunne gå tilbake å finne årsaken, og gjennomføre endringer/forbedringer. Med en slik internkontroll vil vi kunne forbedre vår egen organisasjon, samt forhindre at kundene mottar kaviar som ikke holder den kvalitet vi lover.

Les mer om sporing/sertifikat hos catchcertificate.no og rakfisklaget.no.

Produksjon

I produksjon benyttes modnet rogn av ypperste kvalitet. Det utføres en siste kvalitetsjekk av kvalitetsansvarlig ved fabrikk, før råvarene går over i blandemaskiner, og de siste ingrediensene tilsettes. Kaviaren overføres deretter til sorte eller blå kaviartuber som omfavner MELBUKAVIAR , slik vi husker den sorte gryta gjorde på 80 – tallet.
Så snart kaviaren er kommet i tubene, pakkes dette i kartong med 18 tuber pr. kartong. Derettet legger tubene ut på en siste reise ut til butikken hvor de venter på å få kunne gi deg noe ekstra ved frokostbordet!

Hvorfor velge Melbukaviar?

  • Utvalgte råvarer av ypperste kvalitet
  • Høyt innhold av rogn
  • Ingen kunstige fargetilsetninger
  • Kun rogn av torsk fra Lofoten/Vesterålen
  • Unik smak, for den kresne forbruker
  • Røket på tradisjonsrikt vis

 

Melbukaviar-konseptet eies av sjømatbedriften Arctic Blue AS

Kontakt oss

Vi er ikke online akkurat nå. Men send oss en e-post så svarer vi så snart vi kan.

0

Skriv det du søker etter, og trykk Enter